Renault fórum

Renault forum a Renault klub Slovensko
Práve je 08 Jan 2025 05:44

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Solárne elektrárne na dom
Lacné baterie do notebooku

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 5 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Posilovač ?
OdoslaťOdoslané: 29 Jan 2011 14:58 
Neprítomný
Prispievateľ
Prispievateľ

Založený: 17 Aug 2009 09:04
AUTO: Renault Megane
Zdravím a prajem pekný deň všetkým. V polovici januára sa mi stalo, že išiel som z práce a pri kruhovom objazde mi začali svietiť kontrolky oleja a batérie. Nevedel som čo sa stalo,no v tej chvíli mi práve v tom kruhovom objazde vypadlo asi servo, pretože som nemohol ani točiť volantom a tak som musel ísť veľmi pomaly, aby som to nejak vytočil, podotýkam, že auto mi išlo stále rovno a už som si myslel, že zídem z cesty,nevytočím to. Skúšal som podradiť aj do jednotky, no ani to nepomáhalo. Jediné čo pomohlo bolo iba to, že som vypol klúčik a hneď naštartoval, pri tomto vypnutí a naštatovaný som ale mal auto v pohybe, nezastavoval som. Keď som naštartoval mi to išlo. No a predvečom sa mi to stalo zase, ale to som už zastavil a až potom štartoval. Čo by tam mohlo byť? Auto som mal dovtedy naštartované cca 5 - 10 minút, a ako som kontroloval stav oleja v posilovači, bolo ho tam dosť. Takže čo tomu môže byť? Je to rok výroby 12/1996 a motor 1,4e.
Vopred ďakujem za informácie.

Profil Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mailovú správu  

Predmet príspevku: Re: Posilovač ?
OdoslaťOdoslané: 29 Jan 2011 22:49 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: 23 Sep 2009 22:11
AUTO: Clio II 1,4 Extréme, automat
spam: Nie
Podľa popisu by som povedal že ti zhasol motor, prípadne vypadla elektrika na zapaľovanie. Strata posiľovača je iba najviac pozorovateľný jav.

OdoslaťOdoslané: 30 Jan 2011 12:33 
Neprítomný
Prispievateľ
Prispievateľ

žeby zhasol motor? a to sám od seba? nebol ani mínus, vonkajšia teplota bola oa razy na 0 stupnoch. a nikdy sa mi to nestalo, jedine teraz v zimnom období. A motor nebol zhasnutý, išiel som pár metrov ešte a až potom som pocítil, že mi ide ťažko preradiť rýchlosť, podradiť a nemohol som ani volantom točiť, všetko išlo ťažko ale stále som ešte išiel a mal som naštartované...až potom to prestalo...

OdoslaťOdoslané: 30 Jan 2011 14:37 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: 23 Sep 2009 22:11
AUTO: Clio II 1,4 Extréme, automat
spam: Nie
Prečítaj si čo si napísal. Oba razy si štartoval a v druhom príspevku sa čuduješ že bol zhasnutý motor. Tak prečo si štartoval?
Všetky tri popisované veci - kontrolka mazania, kontrolka nabíjania a posiľovač majú spoločné iba veľmi nízke otáčky. Ak nezhasol motor tak potom jedine že si mal otáčky pod voľnobeh. Inak sa to nemôže stať.

OdoslaťOdoslané: 30 Jan 2011 23:45 
Neprítomný
Prispievateľ
Prispievateľ

v prvom prispevku som pisal, ze mi nefungovalo servo, neslo podradovat rychlosti, vsetko bolo ako keby tuhe, ale nemal som zhasnuty motom, ten mi len chcel pomaly skapinat,no stlacil som spojku vypol klucik, ale auto som mal v pohybe, nestal som. a ked som nastartoval potom vsetko islo tak ako malo ist. a v druhom pripade som uz aj zastavil pred tym kruhovym, aby som nemusel nasilu tocit volantomm tak som zastavil, vypol klucik a znova nastartoval. iba toto som spominal, len som to mozno sprostejsie napisal. no a ked je tam potom pravdepodobne prolem s tymi otackami, tak jedine co treba spravit je ich nastavit, alebo ete aj ine daco mam skontrolovat? to je zatial vsetko, dakujem za odpovede.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 5 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ