Toto je zkopírované z iného fora ,tak hadam ,ti to bude stačiť.
No napriklad to ET 43 tam nemam ani ja , iba ET 50 . No a aké disky si môžeš dať na auto to ti určuje iba konkretny certifikat na dany disk. Capino ak si kupiš disky cez etop.sk ,tak ti k tomu vystavia aj certifikat , na ich stranke maš aj zoznam predajni a pneuservisov ,ktoré s nimi spolupracuju , kde ti ten certifikat tiež vystavia . Určite najdeš niečo aj vo svojom okolí. Mňa to stalo 17€ -certifikat . A zapísanie diskov asi 5€ už neviem presne. S certifikatom ,stačí zajsť na urad dopravy ,tam som to mal hotové asi za 15 minút , a potom už len treba ísť nahlasiť zmenu v TP na dopravné. Dokopy som to vybavoval pol hodinu a môžeš si kupiť disky ake chceš. Ja tam ani nemam tie disky ku ktorým som dostal certifikat, pýtal som sa na to policajtov a povedali mi ,že disky môžem mať aj iné ,len aby mi sedel rozmer pneu a disku. To znamená ,že najprv som si našiel disky ,ktoré sa mi páčili a potom som na stranke Etopu vyhladal k tomu adekvatny typ disku aby sedel rozmerovo. Ešte k tomu ET , Renault ma oficialne Rozmer R16- 6.5J-ET43 a ja mam zapísané R16-6.5J-ET35 a disk som si kupil ET38 ,kedže je to v tom rozmedzí tak je to v poriadku . Ak by pri havarke boli taky dôsledny že by kontrolovali aj ET, problem by som mohol mať vtedy ak by moje ET bolo viac ako 43 alebo menej ako 35 . Ale neviem o tom ,že by niekomu niekedy pozerali aj to ET ,nedavno som mal havarku a obhliadača zaujímali len pneumatiky. No hadam som ti dal vyčerpavujuce informacie.
|