Renault fórum

Renault forum a Renault klub Slovensko
Práve je 05 Jan 2025 06:57

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Solárne elektrárne na dom
Lacné baterie do notebooku

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 5 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Ručná brzda
OdoslaťOdoslané: 27 Apr 2010 09:30 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 12 Apr 2010 08:57
Prosím Vás má niekto skúsenosť s nefunkčnou ručnou brzdou a vie mi ohľadom toho trochu poradiť? Ide o to, že mi jedného dňa úplne odišla, vraj to bežne odchádza na týchto Renaultoch, aspoň tak mi v servise povedali. Tak som to teda dala vymeniť a stálo ma to nemálo peňazí, nechala som tam 705eur, súčiastka (riadiaca jednotka) 641eur+robota. Zaujímalo by ma či je pravda, že súčiastku možno zohnať len v originál Renault servise a za takú vysokú cenu alebo sa to dá aj nejako obísť-zohnať lacnejšie. Má s tým niekto skúsenosť? No tešila som sa asi 3 dni aj s cestou z opravy, že nesvieti konečne žiadna kontrolka SERVICE P a všetko funguje ako má, ale ráno som šla do práce a kontrola zasvietila opäť, vždy keď sa zatiahne alebo uvoľní ručná brzda. Ona síce funguje ale prečo hlási, že ísť do servisu a niečo vypisuje- handbremse fehlfunktion, to vypisovalo aj predtým, než celkom odišla, potom písala už len, že defekt(pokazená).. Ja si to teraz vysvetľujem ako ručná brzda chýbajúca funkcia, ale ako je to možné, keď je už úplne nová tá riadiaca skrinka?! Budem povďačná za každú dobrú radu.

Profil Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mailovú správu  

Predmet príspevku: Re: Ručná brzda
OdoslaťOdoslané: 27 Apr 2010 13:07 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: 23 Sep 2009 22:11
AUTO: Clio II 1,4 Extréme, automat
spam: Nie
Väčšina súčiastok sa dá kúpiť i inde. Problém býva iba so špecialitami.
Pri vašej ručnej sa jedná o opakovanú závadu a treba ísť reklamovať.

OdoslaťOdoslané: 03 Máj 2010 06:49 
Neprítomný
Prispievateľ
Prispievateľ

Založený: 31 Okt 2009 08:53
AUTO: grand scenic II 1,9dci 85kw 2006 model 2007
ono stane sa že ostane vysieť alebo ničo podobné, ale aby po 3 dňoch sa rozsvietila to je chyba niekde inde. predpokladam že to bol renault servis. reklamovať!!!!

OdoslaťOdoslané: 04 Máj 2010 09:27 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 12 Apr 2010 08:57
Práveže som to bola reklamovať a chcem týmto upozorniť všetkých, ktorí idú do znač.Renault servisu s tým predpokladom ako aj ja, že si svoje autá poznajú do detailov a teda si ľahko poradia so závadami. JE TO VEĽKÝ OMYL. Pri reklamácii mi tvrdil mechanik, že informácie z novej ručnej brzdy sa pravdepodobne neprijali s tými starými, je to ale blbosť, lebo potom prečo fungovala tie 3-4 dni?? Tak preniesol vraj ďalšie info z tej starej do novej. Ale podľa toho s akou neistotou to rozprával, asi ani nevedel poriadne čo má robiť, lebo nevedel čo je príčinou a to vraj bežne táto ručná odchádza na Scénicoch, tak by to mali mať naštudované do detailov, veď ak to opravujú tak často ako tvrdia..Jednoducho som neskutočne sklamaná. Vyreklamovali to síce, ale vraj to máme sledovať či to zase nevyskočí, takže oprava stála za nič (slušne napísané) a to som tam nechala vyše 700eur. Zakaždým nasadám do auta s pocitom neistoty, čo keď zase nastanú problémy-vyskočí servis a pod. Neprajem nikomu. To auto som chcela preto, aby mi robilo radosť a nie starosti. Ako vyšlo auto od nich zo servisu, mám len problémy: Hodiny sa mi nulujú pri každom naštartovaní a denník hlási občas blbosti, aj sme mu to hneď na mieste po preskúšaní ukázali, ale nechcel si priznať chybu, vraj nie je kúzelník, to je odpoveď na "odborníka" a nakoniec za tie hodiny som dostala odpoveď-asi odchádza panel, ale tu v PD mi autoelektrikár povedal, že keby odchádza panel, tak vypadávajú čísla a pod., no mne len blikajú hodiny, takže aj to je pravdepodobne hlúposť, čo povedal v servise. Počula som,že to môže byť aj v poistkách. A mimochodom, keď máte pokazené ručnú brzdu, treba ju skúšať cca 20min. jazdou??? Asi ťažko. Lebo zmizol na 20min. a ako sa vrátil na 1min.zaliezol do servisu(asi niečo odložiť) a potom vybehol von. To je úroveň autorizovaného servisu. Takúto nepríjemnú skúsenosť som mala a uzatváram to s tým, že si dám radšej opraviť nabudúce auto aj nerenaulťákovi, lebo myslím, že to bude lepšie odvedená robota a nakoniec sa budú tomu rozumieť viac a budú ochotnejší. Ale načo si hovoria Renault, keď meniť výfučiky, a iné blbosti čo tam robili vie aj hocijaký „majster“a keď treba odborníka na daný typ auta, tak v tom majú zjavne rezervu. Nuž čo, človek tam ide s pocitom, že v lepších rukách auto byť nemôže, ale človek mieni, život mení...

OdoslaťOdoslané: 08 Máj 2010 15:58 
Neprítomný
Prispievateľ
Prispievateľ

Založený: 31 Okt 2009 08:53
AUTO: grand scenic II 1,9dci 85kw 2006 model 2007
janka som toho istého názoru ako ty. jeden servis je v hliníku nad hronom. 5 km za žiarom smerom na bratislavu. ato kalamár sa im nadáva. má servis aj na motocykle a aj predaj. no teraz to hlavné. je to rodinný podnik a všetci traja majú scenic-y. až keď si neviem z niečim poradiť tak idem tam. lacno, rýchlo a dobre. skús. ale ak budeš nespokojná tak ja oničom neviem <hmm> . k tým hodinám - na GS forum alebo na renault forum cz to bolo rozoberané. skús posurfovať

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 5 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ