amater3: dakujem za radu, nemam kluc ale kartu, vyskusal som vlozit kartu, nechal som prebehnut kontrolu, nechal som zhasnut kontrolky. Vybral som kartu, znova som ju vlozil a po zhasnuti kontroliek som nastartoval. Ten rozdiel bol obrovsky :-) Ziadne trasenie, iba mierne chvenie, otacky cca 900, co je uplne o.k. a iba sa mierne chveli. Z motora ziadne divne zvuky :-) Inak samozrejme, nikdy nestartujem predtym, ako necham prebehnut kontroly a kym mi palubny pocitac nenapise O.K. po zhasnuti kontroliek. Tato finta zafungovala perfektne, ale bol by som rad, keby bola naprava trvala a nemusel som to robit zakazdym :-)
Nuz, ale to skor poukazuje na nejaku zavadu alebo divnu vlastnost, ked takato "volovinka" zafungovala
Inak dobra finta, pouzivas sam alebo niekto z okolia ?
Nostradamus: Najskor som si myslel, ze som prehnane citlivy a ze je to v skutocnosti uplne v pohode. Ja pocujem divne zvuky od motora akonahle nasadnem do auta a nastartujem ho "nastudeno" (bublanie, dunenie...). Ako som uz pisal, okrem zvukov sa auto aj neprimerane trasie. Zvlastne na tom bolo to, ze to nerobi od zaciatku. Zacalo to len nedavno, par tyzdnov dozadu. Keby to bolo od zaciatku, zrejme by som to uzavrel s tym, ze nech si s tym elektronika robi co uzna za vhodne. Kedze to na zaciatku vobec nebolo pozorovatelne, tak ma to pochopitelne znepokojuje
Nedavno som natankoval takmer plnu nadrz 95-ky, a mal som pocit, ze je to tiez lepsie. Neviem, ale moze to mat suvislost s mnozstvom paliva v nadrzi. Takisto som vyskusal startovat najskor so stlacenou brzdou (palubak to vyzaduje
) a na druhy den som vyskusal so stlacenou spojkou, ale bolo to prakticky to iste, to iba zo zvedavosti
pastorek: 100 oktanovy beznin ? Nebude tam problem, ze to potom bude uplne ina zmes, s inymi teplotami ? Inak vzladom k vyskusaniu prakticky vsetkych "znackovych" benzinov mam pocit, ze je to nieco ine... Ale skusal som iba 95-ky samozrejme natural. Zvlastne na tom je to, ze to robi iba pri studenom motore, resp. ked sa jedna o prvy start rano, pripadne po dlhej pauze aj vecer. Moze byt vonku 5 alebo 35 stupnov, vzdy sa to sprava takto.
No, neda sa nic robit, budem skusat a sledovat. Ale pri mojom sucasnom vyuziti auta mi vychadzaju max. 2 studene starty za den.
Este raz dakujem za rady a ked sa dozviem nieco nove, urcite dam vediet :-)