Renault fórum

Renault forum a Renault klub Slovensko
Práve je 22 Dec 2024 13:19

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Solárne elektrárne na dom
Lacné baterie do notebooku

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 8 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Tecie olej z prevodovky
OdoslaťOdoslané: 28 Aug 2011 15:17 
Neprítomný
Odborník
Odborník

Založený: 16 Aug 2011 18:31
Tak a zas potrebujem Vasu pomoc.

Som na zblaznenie z mojej laguny co v poslednej dobre robi. Asi pred mesiac so si zacal vsimat unik oleja z prevodovky. Cela prevodovka a motorovy priestor od strany prevodoky boli od oleja. Zbehol som s tym do servisu a zacal to riesit. Ako prvy krok bolo, ze sme tu prevodovku vycistili ako sa dalo (namontovanu) a mal som sa o tyzden prist ukazat, aby sa videlo odkial to ide. Pocas tyzdna som bol na sluzobke tak som auto riadne rozmakal a 200vkou fical v nemecku po dialnici co to dalo. Prisiel som domov, auto spokojne v noci odparkoval a rano ked som prisiel k nemu, kopec steceneho oleja pod autom na lavej strane. Olej stekal z plastov bladnika. Ked som obhliadol auto, ukazalo sa, ze zjavne to strieka vsade dookola z manzety. Tak som s tym siel do servisu opat, vymenili mi manzetu aj s loziskom (stara bola vraj uplne tvrda), plus komplet ramena a capy riadenia (s olejom to nema nic spolocne, ale pre info). Uz som sa tesil, super snad to pojde a po par dnoch opat pridem k autu a blatnik zvnutra cely ociapany a pod autom olej. Aj som si to riadne pozrel, ten olej je cerstvy a nakolko aj naliali do prevodovky novy olej, je to vidiet, ze je to odtial.

Neviete mi poradit co by tam este mohlo byt?

Profil Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mailovú správu  

Predmet príspevku: Re: Tecie olej z prevodovky
OdoslaťOdoslané: 29 Aug 2011 09:05 
Neprítomný
Renault King
Obrázok používateľa

Založený: 18 Okt 2009 11:57
AUTO: Renault Megane IV GrandCoupe 140 Intens 2/2023
Renault Thalia 1,2 16V Privilége 7/2009 - dcera
spam: Nie
Môže to robit aj vadné gufero okolo páky radenia.Ale najistejšie je pozrieť sa odspodu a nájsť miesto úniku oleja. <o> <o> <o>

OdoslaťOdoslané: 30 Aug 2011 11:09 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 04 Aug 2011 18:09
Si si istí, že je to olej z prevodovky?

OdoslaťOdoslané: 30 Aug 2011 16:36 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: 23 Sep 2009 22:11
AUTO: Clio II 1,4 Extréme, automat
Tiež sa mi to zdá ako nejaká haluz. Olej s prevodovky sa nemá ako dostať na podblatník. Tam môže byť vazelína z kĺbu alebo brzdová kvalalina.

OdoslaťOdoslané: 30 Aug 2011 22:03 
Neprítomný
Odborník
Odborník

Ahojte, bol to povodne olej z prevodovky. Proste to okolo manzetu poloos rozhadzovala vsade. Ale vyzera to tak, ze je to vyriesene. Pocujte, mam otazku. Ono mi tam totiz olej stale tecie, ale uz len pomaly steka. Nad prevodovkou vpravo vpredu (pod relatkami) sa nachadza co? Vyzera to tak, ze niekde tadial mi ide motorovy olej <oko> a nie prevodovy. Dnes som sa nastval, dal som auto na hever, dal som dole koleso, popozeral to, vidim kaluz oleja pod prevodovkou, ale prevodovka prakticky sucha .. siahnem do kaluze, ovoniam olej a nic .. ziadny zapach ( a to prevodovy olej riadne citit). Mam taky dojem, ze sa jedna o motorovy olej, ale je uplne cistucky ako novy, co sa mi tiez nezda. Hned som skontroloval stav oleja a veru motoroveho dost chyba :/ ze by to pustalo turbo? Ono uz totiz aj hodne km piska ako divoke.

P.S. brzdovu kvapalinu som ako prvu kontroloval, ta je ok. Vsetky ostatne kvapaliny co ma napadli som kontroloval. Ono sa nieco nachadya pod relatkami a pod vzduchovym filtrom. A je to tesne nad prevodovkou. Vyzera to tak, ze to tam tecie.

Naposledy upravil Falco dňa 11 Sep 2011 22:40, celkovo upravené 1 krát.

OdoslaťOdoslané: 30 Aug 2011 22:07 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: 23 Sep 2009 22:11
AUTO: Clio II 1,4 Extréme, automat
Motorový olej je už po krátkej dobe čierny a je cítiť palivom. Nebude to z posiľovača riadenia?

OdoslaťOdoslané: 30 Aug 2011 23:13 
Neprítomný
Odborník
Odborník

Posilovac som pozeral, to nie. Nadrzka je na opacnej strane auta. A ani v nej nic neubuda. A ta sranda v nej je ultra smrdiaca .. nejako som mimo. Rozmyslal som ci to netecie z cidla spiatocky, ale to asi nie. Najhorsie, ze ten olej vobec necitit nijak.

OdoslaťOdoslané: 11 Sep 2011 22:32 
Neprítomný
Odborník
Odborník

Nejdem predcasne jasat, ale snad je problem solved .. pre zasmiatie .. rozhodol som sa preventivne vymenit olej v prevodovke, nakolko chcem ist na dlhsiu cestu .. a naucil som sa pri tom jedno .. co si clovek nespravi sam, nema dobre .. ked som vypustil olej z prevodovky, tak Vam poviem .. 100% to nebol ELF a 100% to nebol 75w80, ale 75w90. Mohol som si hlavu trieskat preco mi neslo radit, preco som sa musel bit s pakou a preco synchrony isli zle .. a zlaty klinec na konci bol moj nezastavitelny smiech ked som z prevodovky vypustil asi 5 litrov oleja :D :D :D no skoda slov na ludi .. pekne som tam dal elfik 2.2l predpisanych, radi sa nadherne, vsetko ako nove a snad uz ani netecie. Bodaj by to veru netieklo ked tam bolo raz tolko oleja a pchalo sa to von kade sa len dalo.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 8 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ