Renault fórum

Renault forum a Renault klub Slovensko
Práve je 05 Jan 2025 01:34

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Solárne elektrárne na dom
Lacné baterie do notebooku

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 23 ]  Prejsť na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
Autor Správa
 Predmet príspevku: POTREBUJEM POMOC ... najprv to bolo cerpadlo a trysky ......
OdoslaťOdoslané: 24 Aug 2011 12:07 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24 Aug 2011 11:32
dobry den. som tu novy a potrebujem poradit. mam pocit ze moj automechanik si robi co chce. v skratke: auto sa mi pokazilo v rakusku (renault meganeII grandtour, 2005, 1.9dci, 88kw), takze nemale peniaze ma stal aj odtah. zacalo mi nieco klepat v motore, a asi po 10km sa rozsvietilo STOP, a auto zastalo a uz ani nenastartovalo. mechanik otvoril veko nadrze(pod sedadlom) a hned povedal ze bude zle cerpadlo (870eu) a trysky (4krat 250eu) ze tam videl nejake piliny v nadrzi ci co. tak som sa ho opytal co bude stat robota, a ze 250. tak som suhlasil. za tri dni mi oznamil ze to nebude ta zavada ale ze je zle nejake kolecko na vacke, alebo tak nejak, stalo 150eu, po dalsich 4dnoch mi zavolal ze je zly min jeden ventil (30eu) a zaroven aj tesnenie pod hlavu (70eu), a hned mi naznacuje ze musel tretikrat rozoberat motor ze za robotu bude urcite ovela viac. ked som si dal dve a tri dokopy, tak mi vychadza ze som si radsej mohol kupit hned ine auto. podotykam ze vsetko to bolo vymenene!!!... potrebujem vas nazor, ci je postup mechanika spravny, ci sa nedalo hned zistit aka zavada tam presne je!!... dakujem za odpovede David

Profil Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mailovú správu  

Predmet príspevku: Re: POTREBUJEM POMOC ... najprv to bolo cerpadlo a trysky ......
OdoslaťOdoslané: 24 Aug 2011 16:51 
Neprítomný
Skúsený
Skúsený
Obrázok používateľa

Založený: 16 Nov 2010 06:40
AUTO: Renault Megane II 1,6 16v, 83 KW
Nechcem ťa strašiť, ale ak ti tam niečo klepalo a viac nenaštartovalo, tak je dosť možné, že si zadrel kľuku.

Predmet príspevku: Re: POTREBUJEM POMOC ... najprv to bolo cerpadlo a trysky ......
OdoslaťOdoslané: 24 Aug 2011 17:23 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: 23 Sep 2009 22:11
AUTO: Clio II 1,4 Extréme, automat
spam: Nie
david napísal:
... potrebujem vas nazor, ci je postup mechanika spravny, ci sa nedalo hned zistit aka zavada tam presne je!!... dakujem za odpovede David

Postup mechanika bol úplne od veci. Zohnutý ventil je následok preskočenia rozvodového remeňa, palivové čerpadlo sa dá vyskúšať pomerne jednoducho, trysky je možné dať odkontrolovať a snímač na vačke má zase iné prejavy. Stručne povedané - vymeň mechanika, tento nevie čo robí.

OdoslaťOdoslané: 26 Aug 2011 08:13 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

dakujem za prispevky, vcera mi volal mechanik ze je zla kluka, a ze by bolo lepsie zohnat cely motor!!!. je to to najlepsie riesenie?......... opravara to musim nechat dokoncit dorobit a uvidime co dalej, urcite stratil vo mne doveru. som zvedavy kolko si zapyta za robotu. dohoda pred opravou bola 250eu

OdoslaťOdoslané: 26 Aug 2011 08:43 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Spočítaj si čo víde výbrus kľuky + nový ventil + zrovnanie hlavy a rozobratie celého motora. Podľa toho budeš vedieť pri akej cene je rentabilný druhý motor. Ceny zistíš napríklad na lievaj.sk .
Vo februári som takúto opravu absolvoval a zmestili sme sa s materiálom do 500€.

OdoslaťOdoslané: 30 Aug 2011 11:06 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 04 Aug 2011 18:09
Ak môžem poradiť. Motor sa neoplatí repasovať. Skús pozrieť motor cez autofra.sk. Oni dovážajú diely z Polska cez motoallegro.pl, to je obdoba nášho aukra. Kupoval som takto prevodovku a vyšla na tretinu ceny čo za ňu chceli na Slovensku. Toho mechanika by som dal zastreliť.

OdoslaťOdoslané: 05 Sep 2011 14:01 
Neprítomný
Pokročilý
Pokročilý

Založený: 12 Jan 2010 23:30
david napísal:
dakujem za prispevky, vcera mi volal mechanik ze je zla kluka, a ze by bolo lepsie zohnat cely motor!!!. je to to najlepsie riesenie?......... opravara to musim nechat dokoncit dorobit a uvidime co dalej, urcite stratil vo mne doveru. som zvedavy kolko si zapyta za robotu. dohoda pred opravou bola 250eu

jako neuraz sa kamarat ale nie si tak to trosku na hlavicku ?? tak on kur*a nevie co by natom tvojom aute rozobral lebo je debil a teba trapi ze V TEBE STRATIL DOVERU ????

ja by som ju v neho stratil hned na druhy den..

OdoslaťOdoslané: 06 Sep 2011 18:56 
Neprítomný
Pokročilý
Pokročilý
Obrázok používateľa

Založený: 09 Jan 2011 14:31
AUTO: Koleos 2018
Intens Energy dCi 175 4x4,diag.Renault-Clip,VCDS.OP-com,Fiat ecu scan.Auto com cpd.Kts 540 Esi 2
To nie je machanik,ale oje....č a toho by som nakopal do g....l a Ty sa nenechaj odr....t

OdoslaťOdoslané: 08 Sep 2011 11:35 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

dakujem vam vsetkym za rady. ALE ESTE POTREBUJEM VEDIET, kolko trva vymenit cely motor, a aka cena je pri takejto robote????... nakoniec som musel zohnat cely motor. nebolo to vobec jednoduche, takychto mtorov je velmi malo, alebo lepsie povedane vela ludi ich zhana. v utork som ho doviezol(stal 900eu) a dnes (stvrtok to este neni hotove) !!!!!!

OdoslaťOdoslané: 08 Sep 2011 12:13 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Motor 1,5 sme v dvojici vytiahli a nahodili za jeden deň. V garáži bez výbavy. Cenu neviem ale po tom o koľko ťa bezdôvodne ošklbal by to malo byť zdarma.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 23 ]  Prejsť na stránku 1, 2, 3  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ