Renault fórum

Renault forum a Renault klub Slovensko
Práve je 21 Dec 2024 20:25

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Solárne elektrárne na dom
Lacné baterie do notebooku

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 6 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Slabo Kuri, v aute mrznem
OdoslaťOdoslané: 27 Okt 2010 13:52 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27 Okt 2010 13:47
Pekný deň, som tu nováčik, kúpil som si Laguna r.v.96, 2,0i , motor volvo, chcel by som vediet ci by mi niekto poradil s mojim problemom. Auto mi slabo kúri, je to automatická klíma - klimatronik. Pri zohriatom aute som laicky rukou skontroloval hadice, chladic - obidve vrelé, hadice do radiatora : vrchná asi prívod občas vrelá, občas vlažná, spodná vlažná. a teraz neviem či je problém zanesenie radiátora alebo termostat, mal niekto taký problém? inak auto nieje podchladené a ani sa neprehrieva takže termostat by mohol byt OK. Dakujem za každý príspevok.

Profil Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mailovú správu  

Predmet príspevku: Re: Slabo Kuri, v aute mrznem
OdoslaťOdoslané: 27 Okt 2010 18:18 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: 23 Sep 2009 22:11
AUTO: Clio II 1,4 Extréme, automat
spam: Nie
Mohol by to robiť zanesený radiátor. Ak si to teraz kúpil tak isto budeš pred zimou meniť chladiacu kvapalinu a pri tej príležitosti prepláchni motor čističom. Dá sa kúpiť v predajniach s autopríslušenstvom.
Ako druhá možná chyba môže byť problém s ovládaním klapky regulácie teploty ale to už je práca skôr pre mechanika.

OdoslaťOdoslané: 27 Okt 2010 20:24 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

No som šikovný vo všeličom, technicky zdatný, elektrotechnického zamerania na autoelektroniku, rozoberanie nerobí problém, skladanie tiež nie a elektrika už vobec nie, len by som potreboval poradit kam siahnut, chcel som stiahnut ako na to ale je to blokovane vselikde, a mal som rozobraty aj bok palubovky a ta je nitovana, takže každá rada nad zlato, skusim to s čističom, no uvažoval som nad tým že či prúdi radiatorom voda stale alebo nie a je tam nejaký ventil ktorý je klimatronikom ovládaný nejakým servomotorom a ten otvára a zatvára prívod horúcej vody do radiátora. lebo ak tam také niečo je tak potom by bolo možné že je zanesený ventil, no skrátka rada nad zlato, a dalsia vec je že v priestore motora hadice vstupujúce dovnútra = do radiátora sú na akýchsi rýchlospojkách alebo spojkách nejak tak to vypadá, dá sa to odpojit žeby som to prepláchol a zistil či je prietok OK? HELP: <heh>

OdoslaťOdoslané: 27 Okt 2010 22:11 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Regulácia je klapkou ktorá smeruje vstup vzduchu na radiátor alebo mimo. Tú ovláda klimatronik cez servo. Žiadny ventil tam nieje a hadice sú na rýchlospojky.

Manuál najdeš tu: http://manualy.karnet.sk/sk/renault-manualy

OdoslaťOdoslané: 27 Okt 2010 22:26 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

takže tie rýchlospojky možem rozpojit? ten manual nejde stiahnut, pise tam že bol odobratý na žiadist vydavatela, inak ta voda cyrkuluje stale cez radiator? a klimatronik berie vzduch raz cez radiator a raz mimo? obrazne myslim teraz.

OdoslaťOdoslané: 28 Okt 2010 01:01 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

- rychlospojky môžeš rozpojiť
- vzduch od ventilátora prechádza výparníkom klímy a klapka kúrenia ho smeruje buď na radiátor alebo mimo radiátora a následne ide kanálmi do výduchov.
- voda do radiátora koluje stále (pei naštartovanom motore) ešte i pred otvorením termostatu
- manuál si stiahni tento : www.pepanet.sk/servis/LAGUNA1.zip Kúrenie a klíma je na šiestom pdf-ku.
- ten servomotorček je na telese kúrenia pri nohách spolujazdca. Ak ho odmonzuješ a manuálne prepneš klapku tak zistíš či je chyba v radiátore alebo inde.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 6 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ