Renault fórum

Renault forum a Renault klub Slovensko
Práve je 30 Apr 2025 14:53

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Solárne elektrárne na dom
Lacné baterie do notebooku

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 16 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: KONTROLKY "TLAKU V PNEU"
OdoslaťOdoslané: 13 Apr 2010 08:29 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ
Obrázok používateľa

Založený: 22 Mar 2010 11:46
ohladom tych ventilov...riesil by som to podobne ako pastorek. to ze existuje autorizovana predajna renault, neznamena ze iba tam sa daju kupit nahradne diely. treba chodit, zhanat a kukat sa kolo seba kde este take nieco maju a hlavne kde je to co najlacnejsie, ale samozrejme aby to malo aj nejaku kvalitu a nie iba nejaky cinsky smejd :). ja na svoju lagunku nic nekupujem u autorizovaneho predajcu. vsetko objednavam z netu, hladam po vrakoviskach (najlepsie miesto na svete :D), v inych nespecializovanych obchodoch, servisoch. je strasne vela moznosti, len to zaberie strasne vela casu. a rada do buducna: "vsetko co si schopny spravit na aute doma, nechod do servisu" usetris vela penazi ;). ja som, bohuzial, kus nabural tu svoju a naraznik, s blatnikom a svetlom som si vymenil sam doma na dvore. tak isto aj brzdy. sice to trvalo par mesiacov kym som zohnal diely a vymenil, ale odmenou je pocit dobre vykonanej prace a ze si sa povenoval svojmu milaciku :) Cim dlhsie to trva, tym vacsia radost na konci ;)
a co sa tyka tej rucnej...podla mna je blbe lanko. ak si prisiel do servisu z problemom z lankom a vymenili ti este dobre brzdy, zbytocne si vyhodil prachy oknom. skus ist do servisu (origo by som nejak neriesil. aspon na slovensku nie vzhladom na debilitu ludi....bez urazky) nech ti skusia nejak pozriet to lanko ak sa da. neviem este som nastastie nepotreboval menit. moze byt skorodovane a zachytavat sa, rozstrapkane alebo nieco podobne

este ak by si mal nejake problemy s niecim...skoro vsetko najdes na stranke ceskeho renault clubu www.renaultclub.cz v sekcii diskusne forum. su tam navody na opravy, rozobrane do podrobna rozne temy hlavne ohladom co je zle na aute ked mi robi to, hento a tamto :). vynikajuca stranka. len je tam toho moc takze treba hladat, hladat, hladat a najdes vsetko co potrebujes.

Profil Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mailovú správu  

OdoslaťOdoslané: 05 Jún 2010 10:49 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02 Apr 2010 21:56
Zdravim. Co sa tyka problemu brzdenia rucnej brzdy az na vrchu--pri vyberani lanka zo zadneho strmena,casto dochadza k tomu,ze vyskoci lanko aj pri rucnej.Pri otvoreni stredoveho ulozneho priestoru,je na dne krytka,ktoru ked otvorite tak tam to zvykne byt odpojene.
Je mozne,ze teraz Ti to taha iba jedno lanko.Je nutne,aby boli zapojene obidva lanka,pretoze su na sebe zavisle.
Co sa tyka snimacov tlaku v pneu,je pravda,ze pri vybytí,sa neda bateria vymenit,ani nijako dobit.Jedine vymenit cely snimac,a cez diagnostiku ho aktivovat,a ktory nieje zrovna tak lacny,ako pisal tu kolega (10€ urcite nie).
Napriklad tuto stoja 40€ za jeden kus,aj to uz su pouzivane. http://www.autobazar.eu/sk/renault-lagu ... 25340.html

Je tu este jedna moznost,ak do toho nechces investovat,a to je,ze cez diagnostiku si tuto funkciu deaktivujes.
A este ma napadlo,,,skus si cez diagnostiku pozriet,na kolko su nastavene hranice tlakov.Napriklad min 2.0 a max 2.5

OdoslaťOdoslané: 07 Apr 2013 22:38 
Neprítomný
Prispievateľ
Prispievateľ
Obrázok používateľa

Založený: 06 Feb 2011 23:34
AUTO: Renault Laguna Grandtour; 1,9dCi (88kW); Expresion 2005
ZDRAVÍM

Vie niekto poradiť kde kúpim alebo objednám snímač tlaku pneu na plechový disk, Laguna II pod 35€ ???

Tu je odkaz na stranku co som nasiel ja najlacnejšie.

http://www.ddpneu.sk/product/elektronic ... l?search=1

Dokonca ani na e-bay som nenašiel lacnejšie, ale ja tam neviem dobre hľadať.
Poradí niekto?

OdoslaťOdoslané: 13 Máj 2013 21:24 
Neprítomný
Prispievateľ
Prispievateľ
Obrázok používateľa

Založený: 06 Feb 2011 23:34
AUTO: Renault Laguna Grandtour; 1,9dCi (88kW); Expresion 2005
Zdravím

Dá sa aktivovať snímač tlaku pneu aj inak ako cez diagnostiku?
Ak áno, ako?

Ďakujem

OdoslaťOdoslané: 13 Máj 2013 22:15 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: 23 Sep 2009 22:11
AUTO: Clio II 1,4 Extréme, automat
spam: Nie
Musí sa aktivovať cez diagnostiku.

OdoslaťOdoslané: 13 Máj 2013 22:35 
Neprítomný
Odborník
Odborník

Založený: 16 Aug 2011 18:31
Len pre informaciu, doma mam pre lagunu 2 riadiacu jednotku pre snimace, teda ten "prijimac". Ak by bolo treba, staci napisat. Vala sa mi doma uz skoro 3 roky.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 16 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ