Ja mám presne tento motor. Nie je to žiaden trhač, kto je zvyknutý na silnejšie motory, ale na túto karosériu stačí. Prijal by som šiesty rýchlostný stupeň, pretože na môj vkus na pätke pri vyšších rýchlostiach a otáčkach dosť hučí, ale nie je to hrozné. Mám najazdených 52000 km a zatiaľ žiadne problémy. Mňa odrádzali od kúpy Renaulta, že sú dosť poruchové, ale zatiaľ všetko v pohode. Benzínové motory majú problémy s presuvníkom, takže ak naštartuješ pri ohliadke auta a zarachotí v motore, tak je vadný a bude sa musieť vymeniť. O presuvníku je toho popísané veľa na fórach. V benzínových motoroch vedeli odchádzať cievky, ale ja som zatiaľ nemal žiaden problém. Možno u starších modelov. Čo sa týka elektroniky, tá vie odchádzať v každých autách všetkých značiek. Pri ohliadke treba skontrolovať aj elektrické sťahovanie okien, či ide všetko tak ako má, pretože sa časom vedel poškodiť mechanizmus sťahovania. Ja by som Grandtour určite odporučil ako rodinné auto. Mám sedan, veľký kufor, ale na malé veci. U týchto motorov sa menia rozvody pri 120.000 km alebo 5 rokov, takže to bude v prípade kúpy tvoja prvá väčšia investícia.
|