Renault fórum

Renault forum a Renault klub Slovensko
Práve je 12 Mar 2025 06:30

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Solárne elektrárne na dom
Lacné baterie do notebooku

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 4 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Megane Grandtour - nedostatky
OdoslaťOdoslané: 15 Mar 2011 12:25 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10 Aug 2010 14:06
Viac ako jeden rok som majitelom uvedeneho vozidla. Ako dlhorocny majitel Renaultov (3. kus) som doteraz pri tomto type konstatoval dva vyraznejsie nedostatky:
1. dlzka horneho vetracieho otvoru pod prednym sklom je nedostatocna. Vo viac chladnom pocasi zostavaju okraje predneho skla zamlzene, resp. primrznute napriek vyuzitiu vsetkych funkcii, ktore vozidlo poskytuje.
2. Pri cisteni interieru v zimnom obdobi system upozornuje, ze akumulator je takmer vybity, treba nastartovat motor. Zrejme pouzili prilis slabu bateriu a ta sa rychlo vybije, pretoze dookola svietia rozne "lampicky" a displeje, ktore sa nedaju vypnut.

Zaujimalo by ma, ake mate skusenosti vy a na ake nedostatky ste natrafili.

Profil Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mailovú správu  

Predmet príspevku: Re: Megane Grandtour - nedostatky
OdoslaťOdoslané: 20 Mar 2011 00:22 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ
Obrázok používateľa

Založený: 19 Mar 2011 23:49
AUTO: Akt: Mégane Grandtour III 1,6 16V 81 kW, r.v. 2010
Ex: Mégane Grandtour II 1,6 16V 81 kW, r.v. 2007
S autom som v globále spokojný, ale to neznamená, že by niektoré veci nemohli byť lepšie, napríklad:

- nepraktický tvar kufra podriadený dizajnu
- zlý prístup k priestorom pod podlahou kufra
- iba priemerné pohodlie vzadu (miesta na nohy je dosť, no tvar sedadiel by mohol byť lepší, a nohy sa nedajú strčiť pod prednú sedačku)
- nedomyslená predná lakťová opierka v kombinácii s klasickou ručnou brzdou, nepohodlie pre lakeť vodiča
- manuál k autu je jedna veľká tragédia, kto ho robil (prekladal), zaslúžil by si nas... do rúk a týždeň nepustiť k vode

Viac o svojich skúsenostiach píšem na stránke linkovanej v podpise.

Ad 1: je to pravda, hoci mne to neprekáža, je to naozaj len na okrajoch
Ad 2: Toto som na svojom aute zatiaľ nepozoroval. Elektrické okruhy sa po niekoľkých minútach samy vypnú, takže ochrana pred vybitím tam je. Slabá baterka v rok starom aute? To sa mi nevidí. Možno nejaký problém s elektronikou...

Profil Odoslať súkromnú správu  

OdoslaťOdoslané: 23 Mar 2011 19:36 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10 Aug 2010 14:06
Reagujem na jma205.
Mame uplne protichodne pocity. Pristup do kufra sa mi zda (hlavne v porovnani s inymi kombikmi) velmi dobry a pod podlahu kufra takmer nechodim, takze mi to vobec neprekaza.
Vzadu som este nesedel, lebo tam mame dve detske autosedacky :). Ale verim, ze je to pohodlne najma pre deti...
Ani laktova opierka mi nevadi.
Manualy k comukolvek su zvacsa biedne prelozene, ale prilis sa tomu nevenujem, necitim potrebu.
k ad 2: ked mam auto dlhsie otvorene, displej, svetla vo dverach a co ja viem co este svieti. V zime potom sa akumulator po nejakej polhodine dost vybije (moj nazor - nizka kapacita baterie) a preto to hlasenie. Zeby bola stara, to snad nie. Ale spytam sa na to v servise, ci je to normalne. Mate niekto podobne skusenosti?
A este jeden nedostatok som opomenul.
Dazdovy senzor pracuje akosi nevypocitatelne. Pri nastaveni na najnizsiu citlivost (najmensia kvapka) je frekvencia stierania dost nepravidelna, po chvili sa zvysi natolko, ze stierace behaju po takmer suchom okne, pricom samozrejme vydavaju neprijemne zvuky a deru sa gumicky.
Okrem toho mi nefunguje riadne jeden ovladac nastavenia teploty el. klimy, to budem urcite reklamovat.

OdoslaťOdoslané: 21 Okt 2012 17:35 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21 Okt 2012 17:31
spam: Nie
Ahojte, nechcem zbytočne zakladať novú tému, rád by som Vás ale poprosil o zdieľanie skúseností.
Mám možnosť kúpiť Renault Megane Combi 1,9 dci, rok výroby 2006, najazdených 125000 km. Keď som bol ale predbežne obhliadnuť toto auto, hneď na úvod ma zarazilo málo miesta za volantom (mám 194 cm). Snažil som sa posunúť sedadlo ďalej, ale zistil som, že aktuálny stav je najďalej ako sa len dá.

Tí čo ste vyšší, máte s Meganom podobnú skúsenosť? Nechce sa mi tomu veriť, aj v takom Opel Corsa som mal viac miesta než v Megane.

Ešte je možné, že bol posunutý volant (ak teda to auto disponuje polohovateľným volantom, to ešte musím overiť).

Vďaka za reakcie!

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 4 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ