Renault fórum

Renault forum a Renault klub Slovensko
Práve je 14 Mar 2025 15:42

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Solárne elektrárne na dom
Lacné baterie do notebooku

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 9 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Scenic II 1.5dci stracanie vykonu
OdoslaťOdoslané: 12 Mar 2011 14:39 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 12 Mar 2011 14:17
Zdravim vsetkych,
na nasom scenicu sa mi uz niekolko krat stalo ze pri jemnom pridavani plynu mi auto na plyn vobec nereaguje..vecinou sa to stane asi pri 2000 otackach ale aj inokedy. Do tych 2000 v pohode a potom to trochu zasramoti a dalej ziadna reakcia mozem dat pedal az na podlahu a nic.Ked vsak preslapnem plyn nanovo tak sa chyti..robilo to len zriedka ale teras to robi uz dost casto a nerad by som aby mi niekde vypovedalo ked ho budem najviac potrebovat.Ked som to skusal na vyradenom rychl.stupni tak sa to neukaze len ked ma auto neaku zataz..(najcastejsie na trojke na 2000otackach) ale aj na inych stupnoch.len nedavno sa na nom menily rozvody, filtre a aj olej.Mam z toho hlavu v smutku.A navise sa mi teras rozsvietila aj kontrolka servisu vraj porucha spalovania.Nevihodilo to vsak prvy krat uz sa mi to dvakrat stalo ale ako sa to objavilo tak to aj zmizlo v ramci jedneho dna..teras to tam vsak svieti uz tri dni.myslel som ci nenatiahlo neaku spinu z nadrze, ale ved tam je palivovy filter a navise nedavno meneny tak zas neviem.Nevie niekto co to moze sposobovat?? a co s tym robit?
(siel by som rovno do servisu no dnes je sobota a uz tam nikoho niet a dost ma to hneva)

Profil Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mailovú správu  

Predmet príspevku: Re: Scenic II 1.5dci stracanie vykonu
OdoslaťOdoslané: 02 Sep 2012 19:54 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02 Sep 2012 19:47
AUTO: Renault Scenic II 1,5dci 74kw r.v.2005
spam: Nie
Ahoj :-) mám ten samí problém :-( už nevím kudy kam :-( v servisu mi řekli "Malej tlak v rampě paliva" takže prý vysokotlaké čerpadlo a samozřejmě vyčistit vstřiky to je círka dohromady asi 20-30 tis kč no hrůza. Jsem ztoho v pr......:-(
Jinak ti nepomůžu,ale přeji ti abys neměl ten samej problém :-)

OdoslaťOdoslané: 03 Sep 2012 20:56 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16 Apr 2011 04:33
Chalani skúste najprv vytiahnuť a poriadne vyčistiť ERG ventyl vetšinou sa to takto správa keď je zanesený nezatvára ho dobre.A tá kontrolka spalovania je problém stým súvisiaci .Pretože autá sa robia tak aby vyhovovali emisie .A naftu ktorú tankujeme to je bordel.Jednoducho povedané ak ju motor zle spáli riadiaca jednotka dostane zlé hodnoty zo sond na výfuku a začne svietiť chybové hlásenie emisií.Takže neak tak ak sa mílim tak ma ostatný opravte. Myslím že to by mal byť prvý krok.Niečo podobné som už riešil aj na svojom Scéniku a ERG bol poriadne zašpinený potom treba vyčistiť aj trubku sania do motora tiež býva dobre zasr...A na vyčistenie palivového sistému som objavil tiež niečo ale nejdem to tu propagovať každý má na tieto prípravky svoj názor ak chseš bližšie sukromne sez email mne osobne sa to osvedčilo.Použývam to stále.

OdoslaťOdoslané: 04 Sep 2012 00:48 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: 23 Sep 2009 22:11
AUTO: Clio II 1,4 Extréme, automat
V podstate s tebou súhlasím ale doplním že EGR prepúšťa výfukové plyny a jeho znečistenie býva dosť ovplyvnené i celkovým stavom motora. Ak motor žerie pol litra oleja na 1000 km tak je i oveľa viacej sadzí vo výfukových plynoch a tým i viacej znečistený systém recyrkulácie spalín.
Čo sa týka aditív tak je viacej druhov a práve tie najlepšie pre palivovú sústavu (napríklad VIF) sú najhoršie pre EGR.

OdoslaťOdoslané: 04 Sep 2012 22:13 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

To máš pravdu a tie aditíva neviem nechcem to propagovať ale mne to krásne vyčistilo erg už sním nemám tolko problémou ako kedysi aj s turbom je pokoj a možem povedať že ma dosť vycvičilo.Pred tým keď som to nepoužíval ten motor šiel neako ťažko každú chvílu blikala kontrolka emisií nebol taký pružný teraz nemám problém turbo si len tak sičí keď mu pridám šlape.Ten prípravok neuvádzajú ako aditívum.Takže neviem ja som spokojný.

OdoslaťOdoslané: 20 Sep 2012 18:29 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Tak pánové žádný EGR ventyl a nějaký jiný voloviny :-( ale vysokotlaké čerpadlo a vstřiky!!!! To je ta závada nic jiného.....Tím věčným špekulováním a koumáním nic nevypátráte :-( je to blbí ale je to tak!!! Měl jsem to v servisu a oprava 26 000 kč. Repas čerpadla 13 000 kč vsřiky 10 000kč zbytek práce :-( Myslel jsem že mě klepne,ale ted to jede jako ďas :-) jsem spokojenej :-) a stou naftou to je fakt všude samej bordel :-( tak tam leji adityva a je to :-)

OdoslaťOdoslané: 20 Sep 2012 23:03 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: 23 Sep 2009 22:11
AUTO: Clio II 1,4 Extréme, automat
Dovolím si oponovať. Temer vždy platí že nejaký symptóm poruchy je zhodný pre viacej porúch. Význam takýchto fór spočíva hlavne v tom že si navzájom vieme poradiť jednoduché postupy a lacné riešenia . Ak si všimneš tak na tvoj príspevok sa ani nereagovalo. Bol si na diagnostike a tam ti zistili že máš vadné vysokotlaké čerpadlo. O čom sa malo diskutovať? V čom si chcel poradiť?
Výsledok svojej opravy tu podávaš ako jediné správne riešenie i pre druhých no čo povieš ak si výpalník2 (autor témy) dá zrepasovať čerpadlo, vyčistiť vstrekovače, zaplatí cca 1000 € a zistí že mu to nerieši jeho problém lebo on má zapchatý EGR ktorého vyčistenie (a teda i riešenie problému) bude stáť 5 € a hodinu práce.

OdoslaťOdoslané: 21 Sep 2012 18:46 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Plne súhlasím s pastorkom presne to vystihol čítal som to ale nereagoval som lebo načo pokial niekto je o tom presvedčený tak načo sa vypituje .

OdoslaťOdoslané: 27 Sep 2012 07:01 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Zdravím všechny......Nemyslel jsem to špatně to neeee.....ale ještě sem tady fakt nenašel žádnou pozitivní odpověd na tent PROBLEM :-( . Každý jen řeší problém, ale nikdo ho tady ještě nevyřešil :-(
Dobře.....radíte vyčistit ventyl,vyčistit váhu vzduchu,zkontrolovat žhaviče.....atd atd..........
Jenže sem ještě bohužel od nikoho nečetl že tuto poruchu opravil :-( jen že skouší dál a dál......a nakolik ho to potom víde???
Čekal jsem třeba odpověd...Super chlapi dikec moc za rady udělal jsem to a to co ste radili a jede to jak o závot :-) .......pak dobrá závada se našla a je to vyřešený....ale nejní nic jsem tady nenašel :-(
Mrzí mě jestli mě někdo nepochopil co jsem myslel..........
A zároven se omlouvám a doufám že nebudete muset řešit to co já......:-(

S pozdravem TomTom
A přeji pohodovou jízdu všem.........:-)

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 9 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ