Zdravím, už som tu pár krát písal o tomto mojom probléme, ktorý už riešim dlhšiu dobu. Mám renault scenic II, 1.6 benzín, r.v.2003, pri nižších otáčkach okolo 1500, mi šklbe motorom v pravidelných intervaloch cca 2 sekundy (ako keby vynechával motor), takisto aj pri státi pri voľnobehu. Pri vyšších otáčkach sa to neprejavuje.V zime som s tým problém nemal, akonáhle sa oteplilo robí mi to pravidelne. Diagnostika neukazuje žiadny problém. Dal som vymeniť snímač podtlaku, štartovacie sviečky, vyčistiť škrtiacu klapku, vyčistiť elektrické kontakty, vymenil som svorky na autobatériu, filtre. V autoservise mi hovorili, že možno je chyba v zapaľovacích cievkach, že nejaké drobné výkyvy napätia nemusí odhaliť počítač auta. Posielajú ma na diagnostiku do renaultu (už som tam raz bol a nemám s renaultom dobrú skúsenosť). Preto sa chcem spýtať ľudí čo do toho vidia viac ako ja, či to môže byť pravda. Som ochotný do toho investovať aby som vyriešil tento problém, len chcem vedieť váš názor, či môže byť príčina v cievkach, či sa mi oplatí kupovať celú sadu, alebo sa dá nejako zistiť, ktorá je vadná, ak teda vôbec môže byť vadná bez toho aby počítač vyhodil nejaku chybu. ďakujem.
|